WePadel » Vælg det rigtige padel bat for dig

Vælg det rigtige padel bat for dig

Er du blevet grebet af padel tennis, og står du og mangler et padel bat? Har du spillet padel længe, og derfor slidt battet op? Eller vil du bare gerne have et nyt bat? Ligegyldigt hvad, kommer her en guide til 6 ting, du skal overveje, når du skal købe dit næste padel bat. 

Dit aktuelle niveau

Til en start, skal du vurdere dit padel niveau. Dit padel niveau kan inddeles i fire kategorier: nybegynder, øvet, erfaren eller professionel. Dette er vigtigt, så du altid har de bedste forudsætninger for at præstere optimalt. 

Hastigheden i padel tennis afhænger af dit niveau. Jo mere erfaring du har, desto hurtigere er hastigheden i spillet. Derfor skal du vælge et hurtigt bat, hvis du er en erfaren padel tennis spiller og et langsommere, hvis du er begynder. 

2. Vægten på dit padel bat

Vægten på dit bat er ikke helt uden betydning, da det både afhænger af dine personlige præferencer og ikke mindst din spillestil. 

Vægten på et padelbat er generelt mellem 365 gram og 395 gram. Som nybegynder er det oftest rarest at have et let padelbat, da det er nemmere at håndtere. Dog kan et let bat også være optimalt for padel spilleren, der har brug for at bevæge sig hurtig rundt på banen. Fordelen ved det tunge bat er, at det er nemmere at lave hårde slag med. Derfor er et let padelbat ikke nødvendigvis bedre end et tungt padelbat – eller omvendt. Dit padel bat skal afhænge af dine personlige præferencer og spillestil. 

Hvornår kan man betegne et padel bat som enten let eller tungt?

Let bat = under 375 gram (Hurtig bevægelse og nemmere at håndteree)

Tungt bat = over 375 gram (Høj slagkraft)

 

3. Battets hovedform

Når vi taler om padel bat og hovedformer, er der tre forskellige udgaver: cirkelformede, diamantformede og dråbeformede padel bat. Efter du har vurderet dit padelniveau, er det nemmere at vurdere, hvilken hovedform dit padel bat skal have. 

Cirkelformet padel bat: 

Med det cirkelformede padel bat er balancen i battet tættere på hånden, hvilket sikrer dig en bedre boldkontrol. Det er et mere eftergiven bat, hvis bolden ikke rammer midt på battet. Dette gør det nemmere at ramme sweetspottet. Derfor kan det cirkelformede padel bat være ideelt for dig, der er nybegynder i padel sporten. 

Diamantformet padel bat:

Det diamantformede padel bat er det foretrukne bat af erfarne padelspillere. Dette bat byder på mere slagkraft og balancen er længere væk fra hånden, hvilket gør det sværere at kontrollere. Det såkaldte sweetspot er sværere at ramme. 

Dråbeformet padel bat:

Det dråbeformede padel bat rummer det bedste fra begge verdener. Det giver en blanding af fart og kontrol, og vil derfor virke afbalanceret i de fleste situationer. Det dråbeformede bat er en god mellemting mellem det cirkelformede og dråbeformede. Derfor kan det dråbeformede padelbat være ideelt for dig, der er en let øvet padelspiller. 

4. Greb

Grebet, er ligesom vægten, ikke ubetydelig da det afhænger af hvor let det er at kontrollere, og selvfølgelig også dine personlige præferencer. Der findes forskellige tykkelser på selve grebet, men derudover kan du også selv regulere tykkelsen ved brug af forskellige grebbånd.

Det kan være vigtigt at være opmærksom på om grebet er stødabsorberende for at skåne dine håndled og albuer. Derudover, anbefales det at udskifte grebbåndet med jævne mellemrum, da du kommer til at svede en del, og det vil ændre følelsen på grebet, og med tiden ødelægge det. 

 

5. Battets flade

Der er i grove træk to forskellige overflader; en ru og en glat overflade. Et padelbat med ru overflade henvender sig til padelspilleren, der har teknik til at levere skruebolde, hvorimod padelbattet med den glatte overflade typisk er lettere at kontrollere, da overfladen har direkte kontakt med bolden. Et padelbat med en glat overflade vil være ideelt for dig, der er forholdsvis ny i padel sporten.

 

6. Er du en offensiv eller defensiv padelspiller?

Alt afhængig af din spillestil, kan du have forskellige præferencer til dit padelbat. Hvis du har en offensiv spillestil, er det oftest en fordel at have et padelbat med mere power end kontrol – og omvendt, hvis du foretrækker en mere defensiv spillestil. 

Vi håber, at du findes vores guide brugbar. I tilfælde af, at du ikke har fået svar på alle dine spørgsmål eller har brug for yderligere assistance, så kontakt os gerne: https://wepadel.dk/kontakt/